Eesti Leader Liit kohtus regionaal-ja põllumajandusminister Piret Hartmaniga

6. augustil, kohtusid Eesti LEADER Liidu juhatuse liikmed Merle Pussak, Rafael Milerman, Rita Triinu Peussa ning liidu tegevjuht Triin Kallas regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartmaniga. Kohtumisel rääkisime sellest, miks LEADER meede on hea, milline on meetmega hõlmatus üle Eesti, kuidas kolme sektori koostöös viime ellu regionaalpoliitikat ja arendame maapiirkonda. Tõime välja LEADER-meetme ainulaadsuse, kus kõik algab rohujuuretasandilt, kus tegevusrühmadel on otsekontakt taotlejatega ning olemas selge teadmine sellest, mida piirkond vajab.

Loomulikult jõudsime ka tänaste valupunktideni seoses uue toetusperioodi käivitamisega. Minister tõdes, et probleemid tuleb lahendada kolmepoolselt (ELL, ministeerium ja PRIA) ning ühistes aruteludes. Samuti oli minister veendunud selles, et iga tegevusrühm Eestis peaks olema LEADER Liidu liige, sest liit on arvestatav strateegiline partner ministeeriumile ning ühtsus teeb meid tugevaks.

Kohtumise käigus jõudsime tõdemuseni, et ministri ja LEADER Liidu kohtumised saavad olema edaspidi regulaarsed, esialgu kaks korda aastas. Ühtne infovälja hoidmine on ülioluline valdkonna arenguks.

Kindel on ka see, et minister osaleb suveseminaril Olustveres!